Birmingham Race Course March 2011 Giveaway - WBRC FOX6 News - Birmingham, AL

The Birmingham Race Course is conveniently located at Exit 31 off interstate 459 between Irondale and Trussville, Alabama. Discover the thrill of the chase 52 weeks per year with live greyhound racing and simulcast greyhound and horse racing from all over the country.


Enter to Win!

Click to enter for a chance to win a certificate good for admission and programs to the Birmingham Race Course for 10 and $100 in vouchers good for purchases at the Birmingham Race Course!


Contest Trivia

1) What is a Trifecta Wager?

a) A wager on the first 3 races

b) A wager on how the first 3 dogs will finish

c) A wager on the first race Thursday, Friday, and Saturday

d) A wager on a tricycle race

Answer: B – A wager on how the first 3 dogs will finish


2) What does it mean to place an Exacta Bet?

a) A wager on the first 2 races

b) A wager on how the first 2 dogs will finish, exact order

c) A wager on the first race Thursday and Friday

d) A wager on the exact time the race will go off

Answer: B – A wager on how the first 2 dogs will finish, exact order


3) How many dogs usually race in each race at the Birmingham Race Course?

a) 2

b) 4

c) 6

d) 8

Answer: D – 8


4) What does the term Simulcast Racing mean?

a) Watching and betting on real time races from another track

b) Watching yesterday’s races

c) Watching races from Simulcast Illinois

d) Two races going off at the same time

Answer: A – Watching and betting on real time races from another track


5) How much money does the Birmingham Race Course pay out to winners each week?

a) $1,000

b) $10,000

c) $100,000

d) $1,000,000

Answer: D – 1 Million - $1,000,000


6) This horse holds the record for running the fastest Kentucky Derby ever

a) Kelso

b) Citation

c) Secretariat

d) John Henry

Answer c) Secretariat


7) This greyhound holds the 5/16 mile track record at the Birmingham Race Course of 29.92

a) Jackie Davis

b) Big Chief

c) Back Breaking

d) Downing

Answer a) Jackie Davis


8) The World Championships of thoroughbred horse racing is called

a) Grand Prix

b) Breeders Cup

c) Race of Champions

d) World Series of Racing

Answer b) Breeders Cup


9) The first greyhound race was run at the Birmingham Race Course in

a) 1987

b) 1988

c) 1995

d) 1992

Answer d) 1992


10) The official national registry for greyhound racing is located in

a) Florida

b) Iowa

c) Texas

d) Kansas

Answer d) Abeline, Kansas


11) The winner of last years (2010) Kentucky Derby was

a) Super Saver

b) Mine That Bird

c) Sunny’s Halo

d) Whirlaway

Answer a) Super Saver

Monday
Simulcast 11:00am

Tuesday
Simulcast 11:00am
Night Racing 7:45pm

Wednesday
Simulcast 11:00am
Matinee Racing 3:00pm
Night Racing 7:45pm

Thursday
Simulcast 11:00am
Night Racing 7:45pm

Friday
Simulcast 11:00am
Night Racing 7:45pm

Saturday
Simulcast 11:00am
Matinee Racing 2:00pm
Night Racing 7:45pm

Sunday
Simulcast 11:00am

Powered by Frankly